A Paleón Túl – könyv / Book

Megjelent az első könyvem!

Rendeld meg itt, ingyenes házhozszállítással: www.paleontul.hu  vagy keresd a partnereimnél!

 

0686_A_Paleon_tul_borito.indd

Előszó

paleo-kanyo-denes„2011–ben ismertem meg Sáfrán Misi barátomat, a paleo és a sport révén. Ekkor már három éve paleo életmódot folytattam, amely nap, mint nap óriási sikerekkel ajándékozott meg. Ennek egyik jelentős állomása volt, amikor sportágamban, a búvárúszásban, 35 évesen olyan világrekorddal nyertem világbajnokságot, mely azóta is állja a támadásokat. Büszke vagyok a tudásomra, mely azóta is folyamatosan frissül, naponta kb. két órát töltök a legfrissebb külföldi és magyar szakirodalom tanulmányozásával. Hamar kiderült, hogy engem ezerszer felülmúló alapossággal és tempóval deríti fel Misi az igazságot. A könyvben említett zseniális tudósok munkásságával menetközben én is megismerkedtem, így mire az első kéziratot elolvastam nem ért akkora sokként, hogy mennyire keveset tudok még. A rendszeres, napi két órás paleo irodalom olvasása, nagyjából az A betű megismeréséhez volt elég a teljes ABC-ből. Nagyon izgatott lettem, úgy haladtam előre, mint kés a vajban.

Az igazi tudomány pontosan elmagyarázta, amit a világról, magamról eddig csak sejtettem, és azt is, amit még nem. Teljesen egyértelművé vált, hogy a Nagy Egyetemes Törvénykönyvet a fizika írja, mely minden egyes atomra, protonra, elektronra vonatkozik. Szokták mondani, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít, nos, a fizika törvényei tényleg ilyenek, mindig van következményük. A nagy Arnold Schwarzenegger egyik szívhez szóló tanácsa így hangzik: „Brake the rules!” Vagyis, a szabályok megszeghetők, hiszen azokat mi, emberek alkotjuk. A Nagy Egyetemes Törvénykönyvet azonban mindenképpen érdemes megismernünk, megszeretnünk és törekednünk a vele való harmóniára, mert végtelen lehetőségeket nyit meg előttünk. Ha ez a könyv nem születik meg, akkor legalább 50 évembe telt volna, míg idáig eljutok, ahol ma tartok. Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki tud olvasni és a puszta létezés helyett az igazi csodálatos emberi létet szeretné választani.
Ez az a könyv, amit kéthavonta újra el kell olvasni!”

                                                                                Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó

 

Hátlap

A kenus sportoló és biomérnök Sáfrán Mihály számára a manapság divatos „paleolit” szó nem csak a táplálkozást jelenti, hanem egy komplett gondolkodásmódot, életformát. A szerző első könyvében bemutat néhány természetes körülmények között élő népcsoportot és állatfajt, majd sorra veszi azokat a környezeti hatásokat – a táplálkozást is beleértve – amelyektől igencsak eltávolodott hozzájuk képest a mai modern ember, és ezeket összefüggésbe hozza a civilizációs betegségekkel. Mi köze a hidegnek, a mezítláb járásnak, az elektromosságnak, az éjszakai világításnak, na és a sportnak az egészséghez? Merre tart az ember evolúciója napjainkban? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk. A könyvet végigolvasva és a gyakorlati tanácsokat betartva, jó eséllyel búcsút inthetünk az elhízásnak, fáradtságnak és a legtöbb betegségnek, minden ember kihozhatja a benne rejlő maximális képességeket, ami a sportolóknak különösen érdekes lehet. A könyv tudományos szemléletben készült, ám törekszik a közérthető tálalásra, hogy hasznos olvasmánya legyen minden embernek, aki a Föld nevű bolygón él, és sokáig szeretne egészségesen élni.

 

FRISSÍTÉS!!! 2015.12.24.

Akinek az első kiadás van meg, annak jó hír, hogy a második kiadás változásai itt letölthetők PDF-ben:

A Paleón túl II kiadás frissítések

Mi változott? A cím, pár nyelvtani és szakmai pontatlanság ki lett javítva, a szöveg át lett fogalmazva itt-ott, belekerült 3 új rövid fejezet. A mondanivaló legnagyobb része továbbra is változatlan! Remélem sikerült az összes változást összeszednem, ha időközben találok még, akkor itt közzéteszem.

Online előadások is elérhetőek a könyv témáiról, hogy jobban megérthesd a lényeget!

2 thoughts on “A Paleón Túl – könyv / Book

 1. Kedves Misi,
  a bevezetőben megfogalmazott T-s témahoz – idézem: “Többektől megkaptam, hogy vannak túl tudományos részek, amelyek az átlagolvasót nem érdekli és…”
  A T-s témák nélkül nem “igazán lehet megérteni” az adott témát, ezek alkotják a könyv eszenciáját, és nem vagyok benn olyan biztos, hogy nem érdeklik az átlagos olvasót. Ez nem regény, ez egy olyan könyv, ahogy Dénes is írja, amit havonta újra jell olvasni. Ezt meg akkor teszti az ember, ha meg akar valamit jobban érteni. a T-s témák ezt a célt szolgálják. Ez egy fejlődési folyamat, mert biztos tapsztalta már mindenki, hogy egy könyv második stb. elolvasása jóval többet nyújt, mint az azt megelőző tette.
  Ez a véleményem.
  Köszönöm a könyvet!

  • köszi, ezen lehet vitatkozni, szerintem is érdemes elolvasni a T-s részeket, aki megérti ezeket is biztos okosabb lesz. Viszont arra törekedtem, hogy enélkül is érthető legyen a lényeg. Az a helyzet, hogy a forrásanyagok amiket olvasok, sokszor ennél is bonyolultabbak, tömény fizika, biokémia:), beleszédül az ember rendesen… szerencsére a gyakorlati következmények általában mindig pofonegyszerűek, csak a preciz tudományos magyarázat bonyolult és ahhoz hogy ne tűnjön hókusz-pókusznak a gyakorlat, kell mögé a komoly tudomány is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.